yoga

Yoga (Sanskriet) kunnen we vertalen als ‘verbinden’.
De wortels van de oude yogatradities liggen in India, de moderne vormen integreren ook elementen uit dans, gevechtssporten,…
De yogafilosofie is oorspronkelijk van mens tot mens doorverteld en later beschreven in geschriften zoals : de Yoga Sutras van Patanjali, de Bhagavad Gita, Hatha Yoga Pradipika,… 
De afgelopen 3 decennia is er in het westen een yoga explosie geweest. Er zijn heel veel verschillende stijlen zoals Ashtanga, Bikram, Iyengar, Kundalini, Power, Vinyasa, Yin, …

Yoga is veel meer dan het uitvoeren van fysieke poses (asanas) & ademhalingstechnieken, yoga kan inspireren, je haalt het beste uit jezelf & de mensen rondom je. Fysiek wordt je sterker en flexibeler maar het belangrijkste is dat er rust ontstaat in je hoofd.
Welkom Happiness !

  • stress reductie
  • verbetering nachtrust en algemene gezondheid
  • concentratie verhogen & out of the box denken
  • flexibiliteit lichaam & geest
  • ontwikkel lichaamsbewustzijn
  • burn-out preventie
Yoga voor gezondheid en goed humeur
Pepto Bismo, 2060 Antwerpen

2060 (flow)

Wij wonen sinds 2003 in 2060 Antwerpen, een zone die niet altijd positief belicht wordt in de media. Het is nochtans een zeer fijne buurt, een dorp in de stad met veel contact tussen de buren & lokale initiatieven zoals 2060mijnbuurt, Fundament2060,…
Toen ik yogalessen begon te geven merkte ik dat de drempel om yoga te beoefenen voor veel mensen nog steeds (te) hoog is. Het is mijn passie om yoga bereikbaar te maken voor iedereen, ook de 2060 buurtbewoners. Want yoga is voor (bijna) iedereen.
In 2060 geef ik les in de mooie Badzaal in Het Oude Badhuis.
Op maandagavond zijn er groepslessen. Woon of werk je in deze buurt? Kom zeker eens een lesje proberen en ontdek meteen welke andere activiteiten je in Het Oude Badhuis kan doen. Iedereen is welkom.
Op dinsdagnamiddag is er Yoga op maat. Een project dat inzet op empowerment voor vrouwen met een migratie achtergrond. Het is gelinkt aan Taal & Meer.
In deze les gebruiken we kernwoorden, laagdrempelige asanas en veel opties zodat jong en oud, in topconditie of minder fit kan deelnemen.

Carina

Op zoek naar ontspanning als compensatie voor een stressvolle job in de ‘maritiem’ kwam ik in 2003 bij yoga terecht. 
Dankzij vele inspirerende leraars (zoals Elsie Matthijssens, Teune Van Der Wildt, Goele Martens, …) ontdekte ik wat yoga voor mij kon betekenen op mentaal en fysiek vlak. Al snel stond ik dagelijks op de mat. Nog veel meer lessen en workshops bij verschillende leraars en in verschillende yogastijlen resulteerde in verdieping. In 2016 besloot ik een 300uren opleiding tot yogadocent te volgen, resultaat :
EXHALE STRESSJOB 
INHALE DROOMJOB

Ondertussen geef ik les op verschillende plaatsen en voor vele doelgroepen in mijn eigen studio op 2 locaties in Antwerpen, bij Hatha Yoga Surya, Stad A, Yoga Zwijndrecht,…
Omdat de yogamaterie zo interessant en veelomvattend is dat ik niet alles in 1 leven kan absorberen blijf ik ook een levenslange student. Hieronder een overzicht van mijn opleidingen.
Ben je nieuwsgierig om een lesje te proberen, of zoek je nog een yogadocent voor in jouw studio of in een bedrijf? Contacteer me voor meer info.

Carina van 2060Flow in Park Spoor Noord
momenteel nog bezig met de opleiding

Yoga nidra

ARHANTA YOGA
50uur online (YA CEP )
Ram Jain

momenteel nog bezig met de opleiding
momenteel nog bezig met de opleiding

Zen shiatsu massage

OWC
90 uur/jaar
4jaar durende opleiding
Stijn Meeusen & Aline Visser

momenteel nog bezig met de opleiding
10 tem 12 mei 2019

BENEFITS OF INVERSION WORKSHOP

Inspirational Yoga
Monica Münzinger

10 tem 12 mei 2019
3 tem 5 mei 2019

restorative teacher training

Inspirational Yoga
20 uur
Monica Münzinger

3 tem 5 mei 2019
10 maart 2019

Stoelyoga voor bedrijven & senioren

Paula Jap Tjong
dagtraining

10 maart 2019
16 tem 20 januari 2019

rugproblemen

Himalayan Iyengar Yoga Centre, India
5 dagen
Sharat Arora

16 tem 20 januari 2019
april 1, 2018

yin yoga tt

Antwerp Yoga
50 uur (YA)
Gabriel Azoulay

april 1, 2018
2016-2017

yoga teacher training

Antwerp Yoga
300 uur (200 uur YA)
Elsie Matthijssens, Denies Dumon, Carlos Pomeda, Lieve Dobbeleir

2016-2017