ZEN-shiatsu

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een vorm van lichaamstherapie. Het is een energetische behandeling ontwikkeld in Japan, de focus ligt op de behandeling van meridianen.
Door strekkingen en druk op de huid kan jouw Qi (levensenergie) beter stromen, waardoor het zelfgenezend vermogen van je lichaam groeit.
Er zijn verschillende stijlen, ik werk rond Zen-Shiatsu (stijl van Masunaga). Hier combineren we Japanse massagetechnieken met TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en Westerse kennis over fysiologie. We behandelen de energiebanen in het hele lichaam.
Als behandelaar werken we aan zelfontwikkeling om meer in onze kern (hara) te komen. Daardoor kunnen we beter ‘luisteren’ naar jouw lichaam .
De behandeling brengt de ontvanger in een diepe ontspanning. Dit vergroot je lichaamsbewustzijn en brengt je terug in balans.

Zen-Shiatsu, ontspannende massage

Deze vorm van massage leunt dicht aan bij de werkwijze van Yin yoga, een van de yogavormen die bij 2060flow een paar keer per week op het uurrooster staat.
Ik volg momenteel een 4 jarige opleiding bij het Oost West Centrum en bied voorlopig nog geen behandelingen aan klanten.
De Covid situatie zorgde voor enorme vertraging daar we de opleiding tijdelijk niet konden verderzetten.
Vanaf september 2023 kan je hier terecht voor een revitaliserende en ontspannende behandeling.
Heb je nog vragen ? Stel ze gerust.

Praktische infO